"Als de Rode Duivels de eerste ronde niet overleven, moeten ze terugzwemmen"

1 juni 2016
Volgende week vrijdag start in Frankrijk het Europees Kampioenschap voetbal. De Rode Duivels nemen het op tegen Italië, Ierland en Zweden. Moet België schrik hebben van deze 3 landen? Peter Vandenbempt analyseert de 3 tegenstanders.

Niet alleen Marc Wilmots heeft problemen met zijn selectie, die van de Italiaanse bondscoach Antonio Conté zijn mogelijk nog groter. Zowat zijn hele middenveld ligt in de lappenmand. De spoeling is dun en het wordt improviseren voor Comté. Toch blijft het opletten voor het spel van de Azuri. Comté is een ijzersterke tacticus die zijn tegenstander grondig analyseert. Hét probleem van de Italianen is dat ze geen topspits meer hebben. Conclusie: een België op niveau is beter dan Italië.

Ierland is de volgende tegenstander. Ook hier moeten de duivels op hun hoede zijn. De sterkte van Ierland is hun team spirit en hun organisatie. Ze zijn ook snoeihard in de duels. Maar de Duivels zijn normaal gezien beter dan de Ieren.

Laatste tegenstander is Zweden, een ploeg uit vorm. In Zweden maken ze zich grote zorgen dat het niets zal worden op het EK. Of zoals ze het zelf zeggen: "Zweden heeft het zwakste elftal van de voorbije 20 jaren, maar wel met de beste Zweedse voetballer ooit". Ibrahimovic is dé man die het voor de Zweden zal moeten doen. Uitkijken wat hij kan, in een ploeg met spelers op hun retour en jonge talenten. Ook hier moeten de Duivels de bovenhand van kunnen nemen.

Conclusie: de Duivels moeten de eerste ronde gemakkelijk overleven. Zoniet zwemmen ze beter terug vanuit Nice.