"Als staatshoofd moet je met alles kunnen lachen"

14 april 2016
Humor is iets heel persoonlijk. Dat blijkt nog maar eens uit de controverse die ontstaan is in Duitsland. Steven Van Herreweghe is de nieuwsgast bij De Bende van Annemie en gaf er zijn mening over.
De hele heisa ontstond na een gedicht van Jan Böhmermann. Dat richt zich aan de president van Turkije en is, toegegeven, heel stevig. Erdogan kan er daardoor niet mee lachen. Sommigen beweren zelfs dat het Merkel in een lastig positie brengt. Maar, hoever kan je dan gaan met humor? "Alles moet kunnen, zolang het stijlvol is en de persoon er mee kan lachen," zegt Steven.

Als staatshoofd moet je met alles kunnen lachen. Toch als het gekaderd is in een expliciete humoristische context.

In zijn carrière bij de VRT liep het bij Steven ook wel eens mis. Zo zorgde een uitzending vanuit een priesterwinkel (beluister het audiofragment hieronder) ooit voor de nodige ophef. Het werd zelfs de allereerste zaak die voor de mediacommissie moest verschijnen. En tijdens een uitzending van Quisine X op Studio Brussel (ook in het audiofragment hieronder) werd hij, in de studio, zelfs een keer fysiek bedreigd door een luisteraar.

Beluister het volledige verhaal hieronder.