"Als trainer sta je vooraan in de overwinning, maar ook in het verlies"

15 juli 2016
"De wegen van de Belgische voetbalbond en Marc Wilmots scheiden", zo kondigde bondsvoorzitter François De Keersmaecker het ontslag van Marc Wilmots vandaag aan. Maar wat nu? Analist Eddy Snelders licht toe.

Een groot toernooi als doodsteek

"Het is natuurlijk geen echte verrassing, zeker na de 'niet-echt-succesrijke' EK-campagne." Daaraan Snelders wel toe dat Marc Wilmots altijd naar eer en geweten gehandeld heeft en zoveel mogelijk vertrouwen aan zijn spelers heeft gegeven. Maar zoals zo vaak na een groot toernooi is dit EK de doodsteek gebleken voor Wilmots, want het resultaat was er niet. "Als trainer sta je vanvoor in de overwinning, maar ook in het verlies", aldus Eddy Snelders. 

Als trainer sta je vanvoor in de overwinning, maar ook in het verlies
Eddy Snelders

Toch succes behaald

"Al bij al heeft Wilmots ook succes behaald. Hij heeft er voor gezorgd dat alle individuen één groep hebben gevormd. In Brazilië haalde hij ook nog eens best een goed resultaat. Maar op het vlak van trainingen en tactiek was het toch niet altijd wat we ervan verhoopt hadden."

Een volgende trainer moet een vedette buiten de ploeg durven zetten

"Een volgende trainer moet er staan, iemand die een vedette eens buiten de ploeg durft te zetten. Daarnaast moet hij ook tactisch sterk zijn. In België kijk ik dan naar Michel Preudhomme en Hein Vanhaezenbrouck. In het buitenland moet dat evenzeer iemand zijn met internationale ervaring."