“Als we niet waren verhuisd, had ik nooit carrière kunnen maken”

6 juni 2018
“We gaan onze zoon toch niet alleen in Brussel laten wonen, straks loopt hij verloren”, zei Will Turas moeder. In 'De Bende van Annemie' vertelt de zanger hoeveel zijn ouders hebben opgeofferd voor zijn carrière.

“Altijd van Veurne naar Brussel pendelen, was niet te doen. Toen bestonden er nog geen autosnelwegen”, zegt Will Tura over het begin van zijn carrière.

Hij was net 17 jaar geworden en de grootste Belgische uitgever Jacques Kluger van het moment, zag potentieel in Will. Maar zijn ouders zagen het niet zitten dat de jonge knaap alleen naar Brussel zou verhuizen. “Hij krijgt een kans, dus gaan we mee”, luidde het bij hen.

Zo offerden zijn ouders veel op voor de passie van hun zoon voor muziek. “Waren we niet verhuisd, had ik nooit carrière kunnen maken.” Eerst trok het gezin naar Kampenhout Sas, tussen Leuven en Mechelen. Vader Tura liet zijn werk als schrijnwerker vallen. 

Enkele jaren nadien verhuisde het gezin naar Steenokkerzeel, waar Will een huis bouwde. Daarna volgde nog een verhuis naar Brussel. “We gaan hem toch niet alleen in Brussel laten wonen, straks loopt hij verloren”, zei zijn moeder daarop.

Toen hij Jenny, zijn vrouw, leerde kennen, wilde zijn moeder dat hij in Steenokkerzeel bleef wonen. “Als je met Jenny gaat trouwen, moet je in deze villa komen wonen”, zei ze. Maar dat wilde Will absoluut niet. “Zolang jullie leven, blijven jullie hier. Het is een mooie villa en jullie hebben zoveel voor mij gedaan." Hij wilde het met Jenny zelf uitzoeken.

Uiteindelijk bleef de zanger in Brussel plakken, "de meest aantrekkelijke stad", zo vindt hij. 

Radio 1 Select