Amber Heard reageert op proces met Depp: "Niet schuld van de jury, maar van sociale media"

14 juni 2022
Actrice Amber Heard neemt het de juryleden niet kwalijk dat ze haar ex-man Johnny Depp geloofden. Dat zegt ze in een eerste interview nadat ze het smaadproces tegen haar ex-man heeft verloren. "Hoe konden ze ook geloven wat ik zei, nadat ze meer dan 3 weken te horen kregen hoe onbetrouwbaar ik was?" Ze haalt ook uit naar social media waar volgens haar een vertekend beeld van het proces werd opgehangen.

Twee weken geleden oordeelde een jury dat Amber Heard 15 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan haar ex-man Johnny Depp wegens smaad. In een opiniestuk had ze gezegd dat ze slachtoffer was van huiselijk geweld, zonder zijn naam te noemen. Volgens Depp leed zijn carrière onder die beschuldigingen.

De jury kwam tot het besluit dat Amber Heard haar claim over huiselijk geweld vals was en lasterlijk. Hoewel Heard al te kennen gaf dat ze in beroep gaat, zegt ze nu in het interview dat ze beslissing van de jury begrijpt.

"Hoe konden ze ook geloven wat ik zei, nadat ze drie en een halve week te horen kregen hoe onbetrouwbaar ik was? Hoe ze niets mochten geloven van wat ik zei? Ik neem hen niets kwalijk. Ik begrijp het zelfs. Hij is een geliefd personage en mensen denken dat ze hem kennen. Hij is een fantastische acteur."

Tijdens het proces, dat live werd uitgezonden op televisie en internet, kreeg Heard te maken met harde kritiek op sociale media. "Het kan me niet schelen wat mensen van mij denken of hoe ze oordelen over wat er gebeurd is bij mij thuis, privé, achter gesloten deuren. Ik ga er niet vanuit dat de gemiddelde persoon dat hoeft te weten. Dus ik neem het niet persoonlijk."

"Maar zelfs iemand die vindt dat ik al die haat en vitriool verdien, zelfs als je denkt dat ik lieg, dan kun je me nog altijd niet recht in de ogen kijken en zeggen dat er op sociale media een eerlijke voorstelling gegeven is. Je kunt me niet zeggen dat het eerlijk verlopen is."

Later deze week zendt NBC News nog meer fragmenten van het interview uit.

Bron: vrtnws.be en De ochtend