Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Interne Keuken

Ananas

za 9 mrt. - 8:33

Een soort romige, frisse zoetheid. Smaakpapilprikkelende zuren. Zoetzuur, zuurzoet, zoet zonder plakkerig te worden. Zuur zonder grimmig te zijn. Tropensferen. Exotiek. Bounty-beleving. Geen oppervlakkige klatergoudcruiseschepen natuurlijk. Echte palmen, niet uit een tuincentrum. Ogen dicht, gul, traag en treuzelend sap. Een koele waterval om handen en kin te wassen. De smaak van ananas.
Ananas, Lex Boon

Ik neem aan dat na deze woorden het water u in de mond staat, en dat u nu smacht naar de lekkerste onder de vruchten. Zaterdag wordt u op uw wenken bediend, want dan serveert Interne Keuken ananas.

Jaren geleden al - het moet 2013 geweest zijn - viel ons oog op een merkwaardige weblog. Nederlands journalist kroonde zichzelf tot Prins Ananas en hield ons bloggewijs op de hoogte van zijn zoektocht naar all things ananas. Foto's, feitjes, nieuwsberichten, ananasvormige architectuur, alles, ananalles.

(tekst loopt door onder de foto.)

 

Toen al gedacht, tiens, die ananasman moeten we in het oog houden, daar zit een interview in. En vervolgens vergeten.

De weblog is van het internet verdwenen. Maar Prins Ananas leeft. Hij is klaar met zijn zoektocht. Hij heeft de wereld afgereisd, heeft zich ontwikkeld tot ananasoloog. Hij heet Lex Boon en heeft zijn kennis verzameld in een boek met een verrassende titel: Ananas.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet