Ancienne Belgique opent na zes maanden weer de deuren

11 september 2020
Vanavond opent de populaire concertzaal Ancienne Belgique opnieuw de deuren voor het publiek. De zaal sloot zes maanden geleden door het coronavirus.

Heuglijk nieuws, want de AB mag na 170 dagen eindelijk de deuren weer openen! Dat doen ze met een reeks concerten onder de noemer ABnormal. En maar goed ook, want de weg naar dit nieuwe ABnormaal leek eindeloos te duren. “We staan te popelen om muziekliefhebbers opnieuw te verwelkomen. Na zes maanden is AB terug: Harder - Better - Faster & Stronger”, aldus Kurt Overbergh, artistiek directeur van de AB.

Kleine bubbels en mondmasker

Om de concerten zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de AB de nodige maatregelen moeten treffen en richtlijnen moeten opstellen. “Tijdens de concerten is het dragen van een mondmasker verplicht en zijn enkel bubbels van een of twee mensen mogelijk. Als je met drie mensen wil komen, koop je een duo bubbel en een solo bubbel. Eén van je vrienden zit dan alleen op het balkon. Hetzelfde geldt voor alle andere oneven getallen. Elke gast krijgt een zitplaats toegewezen en per bubbel zit er telkens een lege zitplaats. Het zal zeker en vast een andere concertbeleving zijn, maar we zijn al enorm gelukkig dat we überhaupt de deuren kunnen openen.”

Helemaal normaal zullen de concerten nog niet zijn. “We werken momenteel op een kwart van de capaciteit. We hopen dat we de capaciteit nog kunnen verdubbelen om de concerten nog gezelliger te maken. Maar het zal zeker een tijdje duren vooraleer de oude AB-concerten volledig terugkeren.”

Blanche geeft de aftrap

Op het programma staan onder andere School Is Cool, Brihang, Ozark Henry, Admiral Freebee en The Radar Station. De AB club zal de deuren vanaf 24 september weer openen voor meer intieme concerten. Zangeres Blanche, die in 2017 ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival, zal vanavond de aftrap geven.

Meer info over de AB-normalconcerten vind je op abconcerts.be

Beluister het gesprek met Kurt Overbergh in Byloo:

Lees ook: