Anderlecht na 20 jaar nog eens in Europese kwartfinale dankzij Mister Europe

17 maart 2017
Anderlecht heeft na de heen- ook de terugmatch tegen APOEL Nicosia met 1-0 gewonnen. Het kreeg heel wat kansen, maar het was wachten tot de invalbeurt van Mister Europe Frank Acheampong voor de ban gebroken kon worden.

Anderlecht liet er geen gras over groeien en nam in een furieus openingskwartier doelman Boy Waterman onder vuur. Teodorczyk miste tot twee keer oog in oog met de Nederlander, al stond hij de eerste keer wel buitenspel.

Waterman was veruit de beste man bij de bezoekers, al kregen ze er aan de zijlijn ook wel een paar grijze haren extra bij door zijn onorthodoxe stijl.

Voor de rest gaf APOEL een demonstratie aan het Belgische publiek van een ons onbekende Cypriotische sport, een soort mix van judo, worstelen en rugby. De ref kon niet anders dan er lustig op los fluiten.

Acheampong doet het weer, APOEL onmondig

Bij de start van de tweede helft had APOEL toch ook wat voetbal in het hoofd zitten, maar Anderlecht-sluitpost Ruben zou uiteindelijk maar één keer getest worden, toen het kalf voor de bezoekers al verdronken was.

Dankzij Frank Acheampong werd het toch niet 0-0. De Ghanees bracht er meteen wat extra schwung in, al was zijn doelpunt wel een koud kunstje. De voorzet van Hanni werd door Waterman in zijn voet gedevieerd.

Het vervolg van de match was eigenlijk overbodig. APOEL Nicosia had nog wel een Barcelona-scenario in gedachten, maar deze keer stonden er tussen droom en daad wel degelijk wetten en praktische bezwaren in de weg.

De Camargo: "Bang van Anderlecht. Bang om te voetballen"

Voor Igor De Camargo werd het een terugkeer in mineur naar België. "Ik ben heel ontgoocheld. Vooral over de manier waarop we aan de match zijn begonnen. We waren bang voor Anderlecht. Bang om te voetballen. Ik hoop dat we hier lessen kunnen uit trekken."

Radio 1 Select