André Vermeulen: "Ik heb voorgesteld dat Barbara Dex een andere jurk zou dragen"

31 mei 2021
De Barbara Dex Award - de prijs voor de slechtst geklede artiest op het Eurovisiesongfestival - gaat dit jaar naar de Noorse inzending Tix. De prijs wordt al sinds 1997 uitgereikt, en is vernoemd naar de Belgische inzending uit 1993. Barbara Dex eindigde toen laatste met 'Iemand als jij'. Het was vooral haar zelfontworpen jurk die toen in de kijker stond. Nochtans had André Vermeulen aangeraden om een andere jurk te kiezen. (Her)ontdek de podcast van #weetikveel over het Eurovisiesongfestival!

De voorbije dagen konden Songfestivalfans uit binnen- en buitenland stemmen op de artiest of groep die volgens hen het meest fout gekleed verscheen op het podium in Rotterdam.

De Noorse inzending TIX haalde de meeste stemmen binnen en mag zich zo de winnaar noemen. "Hij viel op dankzij zijn grote engelenvleugels, witte bontjas, glitterpak en veel bling bling", meldt Songfestival.be. Het is de eerste keer dat Noorwegen de award krijgt.

(Lees verder onder de foto)

De Noorse inzending Tix (© Sander Koning, AFP / ANP)
De Noorse inzending Tix (© Sander Koning, AFP / ANP)

De Barbara Dex Award bestaat al sinds 1997, en is vernoemd naar de Belgische inzending uit 1993. Barbara Dex zong dat lied in een fletsgele jurk die zelf had gemaakt. "Daarbij droeg ze ook nog kanariegele schoentjes", blikte André Vermeulen terug in de podcast #weetikveel. 

“Ik vond die jurk ook niet ok, dus heb ik nog voorgesteld dat mijn cameraploeg naar het hotel van Barbara Dex zou rijden om de zwarte jurk die ze tijdens de preselectie had gedragen, op te halen.”

“Helaas vond haar entourage dat geen goed idee, omdat het publiek de zwarte jurk nu eenmaal al had gezien. Het was trouwens ook niet zeker dat Eurovisie de kostuumwissel had toegelaten, want in principe moet je optreden in de outfit die je aan had tijdens de generale repetitie”.

(lees verder onder de video)

"Het is jammer dat Barbara haar naam aan die prijs verbonden is, want het is vooral een hele goede zangeres", besluit André Vermeulen.

Het is jammer dat Barbara haar naam aan die prijs verbonden is, want het is vooral een hele goede zangeres.

(Her)beluister

(Her)ontdek de podcast van #weetikveel over het Eurovisiesongfestival hieronder. Of luister via je favoriete podcast-app.

De top 5 van dit jaar

Goud was dus voor Noorwegen dit jaar. Het zilver en brons van de ludiek bedoelde prijs gingen naar Roemenië (Roxen) en Kroatië (Albina).

Het Verenigd Koninkrijk eindigde op de vierde plaats. Israël werd vijfde.

Bron: vrtnws.be en #weetikveel

Hier kan je luisteren naar alle podcasts van #weetikveel:

Lijst van artikels

Lees ook: