Andy Fletcher (60) toetsenist en medeoprichter van Depeche Mode overleden

27 mei 2022
Andy Fletcher (60), de toetsenist en medeoprichter van de Britse band Depeche Mode is overleden. Dat meldt de band op sociale media. "We zijn geschokt en overweldigd door verdriet", klinkt het. "Hij had een gouden hart en was er altijd voor ons. Als we steun nodig hadden, een goed gesprek, een lach of een frisse pint."

Andy Fletcher is zijn muzikale carrière begonnen als basgitarist bij de band "No Romance in China" in de jaren 70. Hij speelde er samen met schoolvriend Vince Clarke. In 1979 richtte Fletcher samen met Clarke en Martin Gore de band "Composition of sound" op. Intussen gooide Fletcher de basgitaar over de haag en stapte hij over op synthesizer.

"Composition of sound" veranderde van naam in "Depeche Mode" nadat Dave Gahan als zanger begon. Depeche Mode maakt elektronische muziek en scoorde doorheen de jaren verschillende grote hits: van "Just can’t get enough" over "Personal Jesus" tot "Enjoy the silence".

De bezetting van Depeche Mode is doorheen de jaren een aantal keer gewijzigd. Momenteel maken Martin Gore, Dave Gahan en tot zijn overlijden Andrew Fletcher deel uit van de band. Waar Flechter precies aan overleden is, is niet bekend gemaakt. "Denk nu vooral aan zijn familie en respecteer hun privacy in deze moeilijke tijden", klinkt het nog.

Bron: vrtnws.be