Angèle grote winnaar op de MIA's

6 februari 2020
Zangeres Angèle is de grote winnares van de MIA’s, de belangrijkste muziekprijzen in Vlaanderen die zijn uitgereikt in Paleis 12. De Brusselse zangeres neemt 5 awards mee naar huis, en verzilvert daarmee zowaar al haar nominaties. Niels Destadsbader, de grote winnaar van vorig jaar met 5 MIA’s, wint dit jaar 2 prijzen, net als rockgroep Balthazar. Opvallend: Zwangere Guy blijft met lege handen achter, ondanks 7 nominaties, net als Brihang, die 6 keer was genomineerd.

De MIA’s bekronen de meest populaire Vlaamse en Brusselse artiesten van het voorbije jaar. De show werd voor het eerst gepresenteerd door Steven Van Herreweghe.

De populariteit van la reine Angèle bleek allesbepalend: vorig jaar was de Brusselse met drie MIA’s al een van de prijsbeesten van de avond. Deze editie walst ze over de concurrentie heen, want ze verzilvert ál haar 5 nominaties.

Het publiek bezorgt haar drie MIA’s: in de categorieën beste pop, beste solo vrouw en de felbevochte categorie hit van het jaar. Die laatste MIA deelt ze met haar broer Roméo Elvis, voor hun duet “Tout oublier”, dat vorig voorjaar alomtegenwoordig was. Van de muzieksector krijgt ze twee MIA’s: beste liveact, en beste videoclip voor “Balance ton quoi”, het nummer waarin ze openlijk en verdoken seksisme aanklaagt. Angèle is momenteel op tournee in Frankrijk, en dus niet aanwezig op de awardshow vanavond.

VRT NWS vroeg haar vanuit Frankrijk om een reactie. "Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle steun en kracht die ik nu al enkele jaren krijg. Ik besef dat het een groot privilege is dat ik aanwezig mag zijn op de MIA's, zeker als Franstalige. Ik wil jullie heel erg bedanken om naar mij te luisteren."

Angèle stuurde volgende videoboodschap met een reactie op haar overwinning:

Op het einde van de show, toen Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA)de prijs voor hit van het jaar mocht uitreiken, klonk er boegeroep in de zaal. "Er wordt geroepen hoeoe doet die dat toch, hoeoe doet die dat", probeerde Steven Van Herreweghe de sfeer er nog in te houden.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal"

Zwangere Guy met lege handen naar huis

De ene Brusselse artiest is de andere niet. Want in schril contrast met het succes van Angèle staat het feit dat Zwangere Guy ondanks 7 nominaties geen enkele MIA wint. Ook Brihang, 6 keer genomineerd, wint geen MIA. Ze botsen in nagenoeg alle categorieën op de grote publiekslievelingen Angèle en Niels Destadsbader, samen goed voor 7 MIA’s.

Bron: vrtnws.be