Angeline Flor Pua: “Het doet enorm veel pijn om zulke reacties te lezen"

15 januari 2018
De kersverse Miss België Angeline Flor Pua voelt zich gekwetst na de racistische uitlatingen op sociale media. In het verleden heeft ze nooit gelijkaardige problemen gehad. “Het doet enorm veel pijn om zulke reacties te lezen", zegt ze in "De Ochtend". Ze wijst erop dat ze niet de eerste Miss België is met buitenlandse roots.

'Hopelijk is het geen ladyboy', 'Miss poepchinees', 'Miss België van de Frietchinees". Het zijn maar enkele van de vele racistische reacties die verschenen nadat Angeline Flor Pua tot Miss België verkozen werd.

"Ik ben geboren in Wilrijk en ben in Antwerpen opgegroeid. Ik heb nog nooit racistische opmerkingen gekregen", stelt Angeline Flor Pua in De Ochtend . Ze geeft toe dat het kwetste, maar wijst erop dat ze niet de eerste Miss België is met een kleurtje. "We hebben Laura Beyne (Congolese roots), Tatiana Silva (Kaapverdische roots) en Zeynep Sever (Turkse roots).

Het maakt haar overwinning niet minder mooi, zegt ze. "Er waren ook veel positieve commentaren. Ik voel de steun vooral. Ik ben heel optimistisch, en ik denk enkel aan de positieve energie. Het negatieve kan je niet vermijden, maar het zal me niet tegenhouden."

"Flor Pua kan klacht indienen", suggereerde Zuhal Demir eerder in De Ochtend. Maar daar denkt de nieuwe Miss België voorlopig niet aan. "Ik ben iemand die snel mensen kan vergeven."

Bron: De Ochtend en vrtnws.be

Hautekiet gaat er dieper op in: 

  • Kreeg jij met racistische opmerkingen te maken?
  • Wanneer ervaar je iets als racistisch? 
  • En ook: hoe kan racisme aangepakt worden?


Lees ook: