Anneleen Van Bossuyt trekt N-VA-lijst in Gent, Sleurs zet stap opzij

28 januari 2018
Europees Parlementslid Anneleen Van Bossuyt trekt de N-VA-lijst in Gent, Elke Sleurs zet een stap opzij. Dat heeft Sleurs bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de Gentse partijafdeling.

“Gent heeft nood aan iemand jong en onbevangen, aan een jong nieuw gezicht”, zegt Sleurs. Van Bossuyt is zo de kandidaat-burgemeester van de Gentse N-VA-afdeling. De plaats van Siegfried Bracke op de lijst is nog niet duidelijk.

De N-VA-lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen loopt bijzonder moeizaam in de Arteveldestad. De partij had er zelfs een bemiddelaar aangesteld, omdat het niet goed botert tussen kopstukken Siegfried Bracke en Elke Sleurs. Beide zouden overhoop liggen over hun respectievelijke plaatsen op de lijst. Bracke liet een tijdje terug zelfs vallen te overwegen om met politiek te stoppen.

“We hebben de afgelopen weken nogal wat moeilijkheden gezien”, zegt een emotionele Sleurs daarover op de receptie. “Als het botst tussen de karakters kunnen enkel die karakters een oplossing bieden. Ik heb beslist om een stap opzij te zetten. Gent heeft nood aan een jong en nieuw gezicht."

Dat gezicht blijkt Anneleen Van Bossuyt te zijn. De 38-jarige Van Bossuyt is sinds januari 2015 Europees Parlementslid. “Ik was verrast toen Elke me aansprak”, zegt Van Bossuyt op de nieuwjaarsreceptie. “Ik voel vooral dankbaarheid en bewondering. Dankbaarheid voor de kans die ik krijg, maar ook heel veel bewondering voor de vrouw die Elke is.”

Nog geen duidelijkheid over plaats Bracke

“Het was geen geheim dat er een probleem was tussen twee personen (red. Sleurs en Bracke). We kunnen Elke alleen maar bedanken voor de keuze die ze gemaakt heeft”, zegt Van Bossuyt in “De zevende dag”. “Het was een beslissing van Elke zelf en van Elke alleen.”

Meer op vrtnws.be