Annemie Peeters gaat op zoek naar verbindende verhalen in ‘Bruggenbouwers’

25 december 2020
© VRT
In tijden van polarisering krijgen mensen die de tegenstelling opzoeken vaak de aandacht. In 'Bruggenbouwers' wil Annemie Peeters de andere kant van het verhaal belichten. Vanaf woensdag 11 november gaat ze op feestdagen elke middag in gesprek met een gast die mensen weet te verbinden of hier toch alvast een verdienstelijke poging voor onderneemt.

Hoe doe je dat: authentiek en eigenzinnig je eigen normen en waarden verdedigen, en toch respect hebben voor die van een ander? En hoe kom je aan die constructieve ingesteldheid? Hierbij is vaak een belangrijke rol voor bepaalde leermeesters of inspiratoren weggelegd, die ook aan het woord worden gelaten doorheen de twee uur durende uitzending. Samen ontdekken we hoe ze hun constructieve houding bewaken en welke opvattingen ze willen doorgeven.

Op kerstdag verwelkomt Annemie Peeters Tobias Leenaert, dé bekendste veganist van Vlaanderen. Andere veganisten vinden hem vaak niet radicaal genoeg, precies omdat hij bruggen weet te bouwen met vlees- en kalkoen-eters. Gast op nieuwjaar is Alexander d’Hooghe, létterlijke bruggenbouwer omdat hij Oosterweel heeft weten op te lossen en de vraag is dus oa of hij op andere fronten én privé ook zo’n verzoener is.

'Bruggenbouwers': op 25 december en 1 januari van 11.00 tot 13.00 uur op Radio 1.