Annemie Peeters neemt de klimaatcrisis onder de loep in de nieuwe programmareeks ‘Wat houdt ons tegen?’

25 oktober 2021
De aarde wordt warmer, dat is niet meer te stoppen, maar alles zomaar laten gebeuren is geen optie… Daarom presenteert Annemie Peeters deze week van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 10 uur op Radio 1 de nieuwe programmareeks ‘Wat houdt ons tegen?’.

Veel mensen zijn bezorgd om onze omgeving. Het weer doet vreemd en de natuur sterft voor onze ogen. In het nieuws zien we dat overal op onze planeet gebeuren en horen we regeringsleiders spreken over hun beloftevolle ambities. Optimisten en pessimisten schreeuwen door mekaar heen.

Annemie Peeters begint bij zichzelf om de wereld te veranderen en zoekt een antwoord op de klimaatcrisis in het programma ‘Wat houdt ons tegen?’. Gedurende vier dagen ontvangt zij verschillende studiogasten die haar begeleiden in haar zoektocht. 

  • Op maandag is Jill Peeters te gast bij Annemie. Zij zullen het hebben over het gelijknamige Canvasprogramma ‘Wat houdt ons tegen?’ en over de ernstige stand van zaken in verband met de klimaatverstoring.
  • Op dinsdag hebben we het met klimaatpsychologe Gerdien De Vries over al dat gedoe om onze ecologische voetafdruk te verminderen.
  • Op woensdag legt econoom Geert Noels ons uit waar we het geld moeten halen om de boel om te keren.
  • Op donderdag sluiten we af met milieubeschermer Ignace Schops over de polarisering die het klimaatbeleid bemoeilijkt.

Luister van maandag 25 oktober tot en met donderdag 28 oktober tussen 09.00 en 10.00 uur naar 'Wat houdt ons tegen?' op Radio 1. 

Meer info over 'Wat houdt ons tegen?’ op Canvas vind je op de website van VRT.NU. 

Peeters & Peeters stellen 'Wat houdt ons tegen?' voor: