Anouk - Queen for a day

14 maart 2016
Anouk heeft een nieuwe. Plaat. Vriend. Zwangerschap. Voor informatie over vader nummer vier (hij is 21!) en kind nummer zes (het wordt een meisje!) verwijzen we je naar de gespecialiseerde pers. Hier gaat het over ‘Queen for a day’, de eerste van twee albums waarvan ze dit jaar bevalt.

Dat tweede na de zomer wordt meer underground, zegt Anouk. Waarmee ze meteen duidelijk maakt dat deze ‘Queen for a day’ voluit op ons mikt: de radio. Als je rebels bent, is het soms rebels om juist niet rebels te zijn. Deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Een Nederlandstalig liefdeslied uit te brengen. En in het geval dat we hier bespreken zonder gène op de hitparade te azen.

Heel wat songs worden gestut door beats in plaats van riffs. Verstokte fans van rock-chick Anouk kunnen schrikken. ‘Queen for a day’ is geen wilde spring-maar een dansplaat. De ohowow-refreinen galmen in het rond.

Maar gelukkig gaan ze ergens over. De angst in onze maatschappij bijvoorbeeld (We are). Anouk zat op een terras in Parijs toen de terroristen daar een paar straten verder toesloegen. De dood van haar vertrouwenspersoon (If I knew). Of de geilheid van een veertigjarige vrouw (Dirty girl). Voor je het weet heb je zes kinderen. Maar daar zouden we het niet over hebben.