Antisemieten in het Griekse zakenkabinet?

17 november 2011

'Jew-haters welcome in EU' staat er boven een opiniestuk op de Israëlische nieuwssite Ynet. Het gaat om drie leden van Laïkós Orthódoxos Synagermós (LAOS). De 'Orthodoxe Volksbeweging'. 'Laos' is trouwens grieks voor 'volk'.

Oprichter Georgios Karatzaferis (foto) noemde de holocaust en de vernietigingskampen ooit een mythe en stelde in 2001 als parlementariër de vraag waarom er op 9/11 geen joden waren omgekomen. Hij is tevens de uitgever van de Griekse vertaling van de Protocollen van de Wijzen van Zion.

De nieuwe Minister van Transport Makis Voridis was tijdens zijn studententijd lid van fascistische beweging 'Student Alternative' en de onderminister van Ontwikkeling Adonis Georgiades heeft onder meer op televisie het antisemitische boek 'Jews - The Whole Truth' (Konstantinos Plevris) gepromoot. Tijdens een ander televisieoptreden waarschuwde hij dat de joden andere landen kunnen manipuleren en chanteren omdat ze wereldwijd het banksysteem controleren.

Dat bleek voor voormalig vicepresident van de ECB en huidig premier van Griekenland Papademos geen bezwaar om ze in zijn zakenkabinet op te nemen. Hoe zou Janis-met-de-pet daarover denken?