Antwerps gouverneur Berx: "Mensen moeten heel voorzichtig blijven, gedragswijziging blijft echt nodig"

12 augustus 2020
© Belga
Cathy Berx, de gouverneur van Antwerpen, benadrukt dat ook met de nieuwe versoepelingen een gedragswijziging echt nodig blijft. "Mensen moeten heel voorzichtig blijven", zei ze in 'De Wereld Vandaag'.

"Het gaat hier om co-existentie met het virus, je past dingen aan, je stuurt bij, om geen bijkomende besmettingen krijgen nog beter te verzoenen met wat strak geregeld is" zei Cathy Berx. "Alles wat particulier is, daar moeten we heel voorzichtig mee blijven. Je mag nog steeds enkel met je gezin en met je bubbel van 5 afspreken."

Culturele evenementen die passen in een goedgekeurd protocol, zoals bijvoorbeeld activiteiten van de Zomer van Antwerpen, zullen weer heropgestart kunnen worden. Berx erkent dat de sector erg getroffen was door de genomen maatregelen. "Het zijn maatregelen die sectoren midscheeps raken, ze zijn hard, ik vind het jammer dat er te snel versoepeld was en dat er dan weer veel activiteit van het virus was. Ik erken zeer graag dat er keihard aan was gewerkt om in zeer veilige omstandigheden kunst en cultuur te tonen. Laten we hopen dat we die bladzijde kunnen keren, dat men in schoonheid kan heropstarten en dat dit nooit meer nodig is, dat is het allerbelangrijkste."

Volgens Berx is het ook de bedoeling dat deze maatregelen blijven gelden tot eind augustus. "Dit is het provinciale kader. Als er zeer sterk geïmpacteerde zones zijn, zijn lokale maatregelen nodig. Waar we nusterk blijven op inzetten is op het fijnmazige, goed brononderzoek, verdere samenwerking met Zorg en Gezondheid."

Beluister het gesprek met Cathy Berx in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook:

Radio 1 Select