Apetrotse Ann Wauters: "Begin van iets moois"

18 juni 2017
Basketbalspeelster Ann Wauters reageert apetrots na de overwinning van haar Belgian Cats tegen klepper Rusland. "In deze ploeg zit zoveel potentieel. We geloven erin en hebben geen schrik meer van grootmachten", zegt ze in Sporza.

Ann Wauters speelde tussen 2004 en 2014 in totaal zeven seizoenen bij drie verschillende Russische ploegen. De overwinning met de Belgian Cats tegen de Russische nationale ploeg op het EK basketbal, met 75-76, is heel bijzonder voor haar. In Sporza sprak ze fier over haar ploeg en de kansen die ze samen nog willen grijpen.

"We kunnen veel aan met ons enthousiasme", zegt Wauters. "We geloven erin en hebben geen schrik meer. We weten dat Rusland een grootmacht is, maar eigenlijk zijn het ook maar gewoon vijf speelsters op een veld."

De Russen zijn eigenlijk ook maar gewoon vijf speelsters op een veld

"Dit doet echt iets met mij", aldus de 36-jarige Belgische international, die momenteel bij een Turkse ploeg basket. "Ik denk dat het echt verdiend was, we hebben gevochten. Ik hoop dat we kunnen verderdoen. Wie weet kan dit het begin zijn van iets moois. In deze ploeg zit echt wel potentieel."

De speelster geeft toe dat de Russen hen misschien wel onderschat hebben. "In elk geval, onderschatting of niet, we hebben hen verslagen."

Wauters scoorde het beslissende punt in de verlengingen.