Oplossing mogelijk die belastingbetaler niet viseert"

21 december 2016
De regering werkt aan een plan B voor de vergoeding van de Arco-leden, waarbij de belastingbetaler niet moet opdraaien voor de kosten. Dat heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) gezegd in "De ochtend" op Radio 1. De regering heeft waarschijnlijk een alternatief plan nodig, want het Europees Hof dreigt vanochtend een streep te trekken door de regeling die nu nog voorligt.
Om de gedupeerde Arco-leden te vergoeden werkt de regering aan een plan waarbij ze 40 procent van de inleg vergoed zouden krijgen. Dat zou zo'n 600 miljoen euro kosten. Maar in afwachting van de uitspraak van het Europees Hof maakt minister zich sterk dat er een oplossing mogelijk is waarbij de belastingbetaler niet moet opdraaien voor de kosten.

In "De Ochtend" wou Peeters vanochtend niet vooruitlopen op het voorstel dat een werkgroep van de regering concreet op tafel zal leggen. Dat zou in de loop van 2017 moeten gebeuren. Peeters zei op de radio wel dat hij ervan uit gaat dat er een "creatieve oplossing" gevonden kan worden "die niet direct de belastingbetaler viseert". De coöperanten zullen zich over het voorstel moeten uitspreken, zei Peeters nog.

De werkgroep die vorige week in het leven werd geroepen, komt vanmiddag, na de uitspraak van het Europees Hof, al samen.

Bron: deredactie.be