Arno is terug: Herbeleef het beste van Arno!

10 januari 2022
Op 12 januari staat Arno opnieuw waar hij het liefste staat: op een podium en meer bepaald dat van Radio 1. Voor een exclusieve Radio 1 Sessie, meteen ook zijn eerste live-concert sinds Arno noodgedwongen een pauze inlaste. Kan je er niet bij zijn? Kan je niet wachten? Geniet alvast van deze mooie Arno-momenten.

Op het programma op 12 januari: pianoversies van songs uit zijn carrière die voor de Lonesome Zorro van de Belgische rock veel betekenen en die je kent van zijn nieuwste album ‘Vivre’. Maar ook Arno-classics met stomende full band. De plaatsen voor de sessie waren helaas beperkt, maar gelukkig zendt Radio 1 alles die avond rechtstreeks uit en kan je ook hier online volgen en via onze app.

Ter gelegenheid van de Radio 1 Sessie kan je genieten van enkele onvergetelijke Arno momenten:

Arnaud Charles Ernest Hintjens werd op 21 mei 1949 geboren in Oostende. Hij begon als mondharmonicaspeler en belandde in 1970 in zijn eerste 'echte' groep. En sindsdien is het niet gestopt: Freckle Face, Tjens Couter, T.C. Matic, Charles et les Lullus en natuurlijk Arno solo. Aanvankelijk koos Arno voor het beroep van kok vooraleer hij muzikant werd. Hij kookte zelfs voor muzieklegende Marvin Gaye, toen die nog in Oostende woonde. Bekijk hieronder hoe hij zélf garnaalkroketten maakte. 

In 2019 werd Arno 70 jaar. In het OLT Rivierenhof vierde de jubilaris zichzelf, samen met bevriende muzikanten: Zwangere Guy, Stef Kamil Carlens, Black Box Revelation, Tiggerfinger, Melanie De Biasio. 

Wie is Arno? 

Wie is de man achter de microfoon? In 2014 was Arno voor zijn 65ste verjaardag te gast bij Friedl' Lesage voor een intiem gesprek in 'Touché'. Beluister het gesprek hieronder. 

Benieuwd naar welke muziek Arno zelf graag luistert? Ontdek hieronder de favoriete platen van de zanger. 

Ik kwam klaar de eerste dat ik 'One night' van Elvis Presley hoorde. Maar cerebraal he, ik was toen nog jong.
Arno

De Dikke Delvaux

Belpop-encyclopedie Jan Delvaux besprak in 'De Dikke Delvaux' elke week een verhaal uit de Belgische muziekgeschiedenis. Weetjes, leuke feitjes, bijzondere verbanden, rare songs, verborgen parels, of gewoon smeuiïge roddels. Ook Arno kwam aan bod in: 'de verdwenen zizi van Arno'.

Krijg je maar niet genoeg? Ontdek hieronder de afgelopen Radio 1 Sessies met Arno. 

Krijg je maar niet genoeg van Arno? 

Volg dan op 12 januari de live sessie van Arno via de Radio 1-app of via de website van Radio 1.