Avondklok van 23.30 tot 6 uur en telewerk wordt verplicht, welke maatregelen zijn afgekondigd in Antwerpen?

28 juli 2020
De Antwerpse Provinciale Crisiscel heeft een aantal bijkomende coronamaatregelen genomen, bovenop de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo zal in de hele provincie een avondklok worden ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants moeten om 23 uur sluiten.

Het besluit met de maatregelen zal ten laatste woensdag worden gepubliceerd en alle maatregelen zullen vanaf de publicatie van het Provinciaal Besluit strikt gehandhaafd worden.

Zoals vorige week al was beslist moet iedereen in de provincie Antwerpen een mondmasker bij zich hebben en het opzetten op het publiek domein en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen te allen tijde gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten deze gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.

In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot een strikt maximum aantal personen of tot een gezelschap dat bestaat uit leden van hetzelfde gezin.
Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels. Geen funshoppen, u gaat alleen inkopen en niet langer dan 30 minuten.

Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

In de meest getroffen zone zijn bovendien alle evenementen en feesten verboden en moeten de feestzalen sluiten. Ook alle fitnesscentra moeten dicht.

Bekijk het interview met Antwerps gouverneur Cathy Berx uit "Het Journaal Laat" hier:

Bron: vrtnws.be