Avontuur van Mertens in Melbourne strandt in halve finale

25 januari 2018
Caroline Wozniacki heeft Elise Mertens uit de finale van de Australian Open gehouden. Onze landgenote maakte in haar halve finale te veel fouten: 6-3, 7-6. Mertens kan Melbourne met opgeheven hoofd verlaten, vindt voormalig tennisspeelster Sabine Appelmans.

Elise Mertens had hoge ogen gegooid op weg naar de halve finale op de Australian Open, maar tegen Caroline Wozniacki liet haar spel haar wat in de steek. Tegen de Deense routinier maakte ze te veel fouten.

Wozniacki, het tweede reekshoofd in Melbourne, speelde agressiever, vond beter de lijnen en de forehand van Mertens bleef te vaak in gebreke. Die foutenlast maakte het verschil in set 1: 6-3.

Ook in de tweede set bleef Mertens wisselvallig spelen. Ze leek wat frisheid te missen en wisselde klasseflitsen af met fouten. Maar toen Wozniacki op 2 punten van de zege stond, begon de Deense te twijfelen.

Mertens rook haar kans en ging eindelijk door de opslag van Wozniacki. Onze landgenote kreeg zelfs twee kansen om een derde set af te dwingen, maar Wozniacki sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin maakte Mertens de fout te veel.

"Geen toevalstreffer"

"Mertens maakte gewoon iets te veel fouten, en je weet dat je dat niet mag doen tegen Caroline Wozniacki" reageert Sabine Appelmans in De Ochtend. Volgens haar speelde ervaring een rol.

Mertens leek heel teleurgesteld na de wedstrijd. "Dat is net heel mooi" zegt Appelmans. "Als je zo teleurgesteld bent, wil dat zeggen dat je heel ambitieus bent." En dat moeten we vooral onthouden, besluit ze:

We hebben een speelster gezien die nog beter zal worden. Dit was geen toevalstreffer.

Beluister het interview met Sabine Appelmans:

Lees ook

Bron: De Ochtend en sporza.be

Radio 1 Select