"Banken, wees op zijn minst modern en mee met je tijd"

3 april 2018
We hebben een verlengd weekend achter de rug, en dat gold ook voor de banken. "Geld dat donderdag werd overgeschreven stond pas ten vroegste dinsdag op de rekening van de bestemmeling" zegt Bart De Clerck. Onbegrijpelijk, vindt hij.

Iedereen genoten van een verlengd weekend? Bij de banken zeker, want die hadden, Goede Vrijdag inbegrepen, maar liefst 4 dagen vakantie. Geld dat donderdag werd overgeschreven stond dus pas ten vroegste vandaag, dinsdag, op de rekening van de bestemmeling.

Lagen dan ook de computers die je digitale overschrijvingen regelen de voorbije dagen stil?

Over hoeveel geld gaat het in heel het land dat vrijdag, zaterdag, zondag én maandag ergens tussen hemel en aarde zweefde?

Het verlengde weekend is jullie uiteraard gegund. Maar moeten jullie daarom ook per se jullie betalingsverkeer verlengen? En van wie was dat geld dan de afgelopen vier dagen? De woordvoerder van Proximus zou zeggen: we zijn er niet om sympathiek te zijn. Wees gerust: ik vraag niet het onmogelijke en vraag jullie dus ook niet om sympathiek te wezen. Maar wees op zijn minst modern en mee met je tijd… Anders zullen privépersonen en ondernemers die jullie consument zijn dat vermoedelijk wel in jullie plaats doen.

Welkom in de nieuwe wereld, beste banken.

Karel Van Eetvelt, CEO van Febelfin, reageerde ondertussen ook:

Lees ook: