Bar du matin live in Leuven op 23 oktober

23 oktober 2016
Nog tot 17 januari viert Leuven 500 jaar Utopia met een heus stadsfestival: theater, lezingen, evenementen en muziek. Ook Bar du matin viert mee, met een live-uitzending op zondag 23 oktober. Inschrijven kan niet meer. Luisteren natuurlijk wel!

Precies 500 jaar geleden werd in Leuven het beroemde boek van Utopia van Thomas More gedrukt. More beschreef een “utopisch” land met een leven in een ideale samenleving. Vandaag is ‘utopie’ een woord dat nu volop leeft. Dromen we niet allemaal van een wereld die beter, mooier en rechtvaardiger is?

Centraal in de viering staat de spraakmakende tentoonstelling "Op zoek naar Utopia": meer dan 80 topstukken van Vlaamse meesters en andere kunstenaars zijn te zien in Museum M in Leuven. Zelfs het wereldberoemde portret van Erasmus, recht uit de privé-collectie van Queen Elizabeth II, komt naar Leuven:

Quinten Metsys, portret van Erasmus
undefined

Bar du matin lanceert op zondag 23 oktober de tentoonstelling met een live-uitzending vanuit Museum MJe komt alles te weten over de tentoonstelling, More en zijn Utopia.

Maar er is meer: hedendaagse kunstenaars staan stil bij hun Utopisch wereldbeeld. En er is livemuziek van Sarah Ferri. Ze stelt speciaal voor Bar du matin haar nieuwe cd voor. Dat alles, met lekkere koffie, een fijn ontbijt en Annemie Tweepenninckx.

Inschrijven kan niet meer! Luisteren kan natuurlijk wel nog!

Radio 1 Select