Bar du matin vanuit De Krook in Gent

26 februari 2017
Midden maart gaat in Gent De Krook open met een officieel feestweekend. In De Krook komt de nieuwe stadsbibliotheek én een multimediaal belevingscentrum. De Gentse studentenradio URGENT.FM vindt er een professioneel onderkomen, labo's van de Universiteit Gent en ook IMEC, het digitaal onderzoekscentrum. Bar du matin start de zondag met muziek, goede gesprekken en een heerlijk radio-ontbijt.

Annemie Tweepenninckx ontvangt verschillende gasten die mee het verhaal van de nieuwe Krook schrijven. Medewerkers van de stadsbibliotheek brengen getuigenissen over hoe het oude en het nieuwe multimediaal worden. 

Architect Ralf Coussée vertelt over zijn nieuwe iconische ontwerp voor Gent. URgent maakt een portret van de verschillende mensen die zullen leven én werken in de nieuwe Krook.

En er kan ook gelachen worden. Vorige week won het Vlaamse cabarettrio De Hygiëna's het Leids Cabaretfestival. Bij Bar du matin mogen ze laten horen waarom ze zo goed zijn.

 

hygiena

En er is natuurlijk live muziek van Lucy and the birds, een nieuwe band rond Elke Bruyneel, vroeger zangeres bij Delavega. Soul en pop met af en toe wat lichte jazz, om van te genieten op zondagochtend.

 

Lucy and the birds