Barbara Dex zingt Dolly Parton

20 september 2014

Dolly Parton is een icoon en dat heeft ze te danken aan - dat weet iedereen - twee buitenmaats grote talenten: ze kan zingen als een nachtegaal, en ze is een fantastische songschrijver. 9 to 5 en Jolene en I will always love you en zovoort en zoverder. 

Ons hart sprong op van vreugde toen we vernamen dat Barbara Dex op tournee gaat met de muziek van haar grote idool. "Dollymentary" staat op de affiche.

Ze doet dat samen met Gunther Verspecht, gitarist en zanger van Stash. Gunther zingt nummers van Kenny Rogers, van wie gefluisterd wordt dat hij ooit een affaire had met Dolly Parton. Wij hebben alleen weet van een duet.

Dolly heeft een eigen pretpark, Dollywood, ze heeft een abonnement bij de plastisch chirurg én gevoel voor humor: "It took an awful lot of money to look this cheap", zegt ze, en "If I have one more facelift, I'll have a beard". Wij zijn fan.

PS Na het eten hebben ze nog samen een lied gezongen, buiten bij de kruiwagen. Niet van Dolly maar van Gunther zelf. Hadden ze ons gezegd dat het van Dolly was, we hadden het geloofd. Zo mooi is het.

A Wind Called Love, zo heet het.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...