Bart De Wever: "Moeilijke periode in Gent niet goed voor de partij"

25 december 2017
De moeilijkheden bij de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bij de N-VA in Gent zijn niet goed voor de partij. Dat zegt N-VA–voorzitter Bart De Wever in “De ochtend” op Radio 1. In Gent kwam het de voorbije weken tot een openlijk conflict tussen lijsttrekker Elke Sleurs en Kamervoorzitter Siegfried Bracke, over de plaats van Bracke op die lijst.

De jongste weken raakte bekend dat lijsttrekker Elke Sleurs voor Siegfried Bracke slechts een voorlaatste plaats op de lijst in de aanbieding heeft. Bracke is niet van dat voorstel gediend en uitte twijfels of het nog wel zinvol zou zijn om op te komen bij de verkiezingen. Het conflict kwam openlijk in de media, wat niet de gewoonte is bij de N-VA.
“Op dit moment gaan we door een moeilijke periode in Gent, dat ziet iedereen. Dat is ook naar buiten gekomen, wat ook al niet goed is", reageert partijvoorzitter Bart De Wever. "Het is jammer dat je zo kort voor de verkiezingen met die problemen geconfronteerd wordt. Dit is een intern probleem, ik betreur dat het op de straatstenen is gegooid."

De Wever wil geen publieke uitspraken doen over mogelijke oplossingen voor de lijstvorming in Gent. "Zodra je de rangen kan sluiten en de lijst kan maken die de sterkst mogelijke is voor Gent, gaan we over tot de orde van de dag. En dat is de kiesstrijd. Ik denk dat men in Gent wel wat argumenten heeft tégen het stadsbestuur. Ik hoop dat men gewoon vol voor het inhoudelijke gaat."

Het probleem met de krakers, het veel te permissieve beleid, het mobiliteitsbeleid... Ik ben geen Gents politicus, dus ik ga het niet voor hen doen, maar ik denk dat ze stof genoeg hebben.

Herbeluister het hele gesprek: