Bart Peeters leert je gitaar spelen met zijn nieuw boek

19 december 2020
Iedereen die (nog beter) gitaar wil spelen ontdekt in het nieuwe boek van Bart Peeters gitaargeheimen van de grootste artiesten van de Lage Landen, zoals Henny Vrienten, Thé Lau, Wannes Cappelle, Douwe Bob, Luc De Vos, en natuurlijk Bart Peeters zelf. Laagdrempelige akkoordenschema's tonen hoe je snel en makkelijk meer dan dertig populaire liedjes in de vingers krijgt.

In 2008 kwam zijn boek ‘De gevaren van zes snaren’ al uit, het grote gitaarboek van de lage landen. Dat boek is nergens meer te vinden. Na al die jaren is er dus een geüpdatete versie. “Er zijn heel wat nieuwe liedjes en die zijn opgenomen in de nieuwe editie ‘Leren gitaar spelen’”, zegt Peeters.

“Toen ik klein was had ik een songboek van The Beatles en van Neil Young. Dat waren de enige liedjes die ik speelde want op het internet kon je niets vinden. Ik begon daardoor ook heel snel zelf liedjes te spelen. Dus eigenlijk laat je je inspireren door een akkoord en dan denk je: ‘Wat voel ik daarbij? Wat wil ik daarbij zingen?’ en voor je het weet heb je zelf een liedje gemaakt. Dat vind ik juist zo interessant. Dat je een gitaar gebruikt als een soort tool om mee te componeren.”

Bekijk en beluister het volledige gesprek met Bart Peeters in Belpop: