Bart Schols zingt campagnelied van "Te Gek!?"

10 juni 2014
In Vlaanderen plegen dagelijks drie mensen zelfdoding. Een tienvoud daarvan onderneemt een poging. Toch blijft het hebben van psychische problemen een taboe-onderwerp in Vlaanderen.

De actie ‘Te Gek!?’ probeert al enkele jaren om de geestelijke gezondheid beter bespreekbaar maken. Dit jaar focust ‘Te Gek!?’ op de preventie van zelfdoding.

“Het suïcideproces is vaak omkeerbaar”, zeggen experts. Wie over z’n problemen praat en sneller gepaste hulp zoekt, heeft veel meer kans om z’n psychische problemen te overwinnen. In Nederland zijn psychische problemen veel minder een taboe, het aantal zelfdodingen ligt daar de helft lager.

Om de campagne van Te Gek!? te ondersteunen, nam onze collega Bart Schols het nummer 'Niet alleen' op. De tekst is van Rick De Leeuw, de muziek van Koen Buyse.

 

REAGEER

Is het hebben van psychische problemen en/of zelfmoordgedachten een taboe binnen jou familie en vriendenkring? Of kan er vrij over gepraat worden?

 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Foto © Stefan Insam