Bart Van Loo: "We moeten nu meer dan ooit zoveel mogelijk Franse schoonheid en waarheid uitdelen"

17 november 2015
De aanslagen in Parijs raken francofiel Bart Van Loo tot in het diepst van zijn hart. Hij heeft alvast één oplossing om ons te wapenen tegen de ellende: "Zoveel mogelijk Franse schoonheid en waarheid uitdelen."

Auteur, spreker en francofiel Bart Van Loo kreeg vandaag de minuut van Hautekiet, en vulde 'm met zijn liefde voor Frankrijk:

 

Afgelopen vrijdag, tijdens de gebeurtenissen in Parijs, wandelde ik samen met Eddy et les Vedettes op een podium in Nieuwegein een avond lang in gedachten door Parijs. Ons geliefde Parijs. Het was pas tijdens de terugrit dat de werkelijkheid langs de radio binnenviel.

 

Nu, wat kunnen wij tegen zoveel ellende? Alvast één ding en dat is wat wij avond na avond, nu meer dan ooit, zullen doen: zoveel mogelijk Franse schoonheid en waarheid uitdelen. En vooral het besef koesteren dat nog geen 100.000 geweren die schoonheid en waarheid kapot krijgen.

 

En misschien kunnen we beginnen met een meesterwerk van Aznavour. De man die vanavond voor de laatste keer in Vorst Nationaal staat.

 

 

Aan die wens om met een meesterwerk van Aznavour te beginnen, kwam Jan Hautekiet alvast graag tegemoet. Hij sloot de uitzending af met "Sa Jeunesse".