Bazart - Echo

3 oktober 2016
Dit zijn de nummers die je tot nu toe van Bazart kende: Chaos, Tunnels, Goud. Vooral die laatste titel beschrijft mooi wat de band in handen heeft.

In de Lotto Arena in Antwerpen kunnen volgens onze (en hun) berekeningen 5218 fans binnen. Bazart verkocht dus evenveel tickets op één dag tijd. Er is nog een extra concert bijgevoegd, in diezelfde zaal, op 31 maart 2017. De populariteit van de band is niet te stoppen.

“Is er plaats voor mij, zou het zonder mij niet beter zijn?” Hold that thought. Neen, het niveau van de Nederlandstalige pop heeft dankzij Bazart een grote stap vooruit in de tijd genomen. Zowel Clouseau-fans als Oscar & the Wolf-adepten laten zich meeslepen in hun Chaos. Wat is hun geheim? Heeft het met de looks te maken? In elk geval niet alleen, dit is geen nieuwe Get Ready. De mix van mysterieus-poëtische teksten en ruisende electronica werkt gewoon goed. Dansbaar én beluisterbaar, donker, maar wel fris en enkele goed gevonden one-liners die door je hoofd blijven echoën.

Datzelfde recept volgen ze op hun eerste album ‘Echo’. Trouwens meteen de titel van hun eerste nummer op de plaat en het favoriete zangeffect. Bij het beluisteren van de plaat besef je wat er zal gaan gebeuren tijdens de komende concerten in België en Nederland. Deze nummers zijn gemaakt om een publiek mee te laten zingen, de ogen te laten sluiten, te dansen en achteraf, in de rit naar huis, opnieuw tevreden dit album op te leggen.

“Zeg m'n naam en ik blijf," zingt Mathieu in Chaos. Wel dan: “Bazart”.