"Bedankt allemaal, en tot volgend jaar"

4 december 2015
Het is hét weekend van Sinterklaas. Daarom vertelt de goedheiligman nog één maal over zijn aankomst in België, op die sombere dag in November. En dat het een ontroerend verhaal is.

 

 

 

 

 

 

Het is drie weken geleden dat die vreselijke gebeurtenissen in Parijs plaats vonden. Niet eens een volle dag later zou de Sint aankomen in Antwerpen. Hij vreesde dat er amper iemand zou opdagen voor zo'n massabijeenkomst na de aanslagen. Maar dat pakte eventjes helemaal anders uit: "Toen de stad in zicht kwam, zagen wij duizenden kinderen. Sommigen zwaaiden uitbundig, anders keken stilletjes en met glanzende ogen naar de stoomboot."

 

Terwijl hij op weg was naar het stadhuis, sprak een vrouw hem aan. Ze bedankte hem om toch te komen "op een dag als deze". De Sint was zo getroffen dat hij enkel maar "bedankt, mevrouw" kon stamelen. 

Ook een heilige vindt niet altijd meteen de juiste woorden.

 

Wat hij eigenlijk wilde zeggen: "Ik moet jou bedanken, om hier vandaag te zijn."

Daarom, bij wijze van afscheid, voor die mevrouw, maar ook voor alle andere mensen die de Sint een hartelijk welkom hebben geheten: "Dankjewel, dat jullie er allemaal waren op die vreemde, sombere dag in November. Tot volgend jaar."