Beest in bed

20 oktober 2012

Verhalen voor gevoelige kinderoortjes

Roodkapje, Rapunzel, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje zijn minder onnozel dan we vermoeden. We denken die verhalen te kennen, maar ze zijn versuikerd en verkleuterd tot ons gekomen. Met dank aan de preutse Gebroeders Grimm en een zeemzoete Walt Disney.

Antropoloog en jeugdschrijver Marita de Sterck ging op zoek naar de bronnen waar onze bekendste sprookjes op gebaseerd zijn en heeft die oorspronkelijke vertellingen in ere hersteld. Bij haar krijgen die verhalen hun oerkracht en rauwe energie terug.

In Beest in bed omhelst de jongste dochter het smerigste varken, snijden trouwlustige meisjes in eigen vlees, ontdoet de kleindochter zich van haar kleren op vraag van Meneer de Wolf en is er veel meer nodig dan een zedige kus om de Schone Slaapster te laten ontwaken. Verhalen vol incest, zoöfilie, infanticide en dieronvriendelijk gedrag.

De boodschap is duidelijk: geef kinderen terug waar ze al eeuwenlang recht op hebben: een stevige portie seks en geweld voor het slapengaan. Wedden dat ze het geweldig vinden?


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...