Beke (CD&V): "De N-VA heeft deze crisis ontketend"

9 december 2018
Was dit ene dossier het waard om de regering tot een einde te laten komen? Die vraag stelde 'De Ochtend' aan Wouter Beke.

"Dat is een afweging die elke partij moet maken", antwoordt Beke. "De N-VA heeft deze crisis ontketend. Jammer genoeg, want we hebben de voorbije jaren goed samengewerkt, al was het niet altijd gemakkelijk."

"De beslissing om het migratiepact goed te keuren, is al op 12 september genomen, ook door N-VA. Ook het parlement sprak zich uit om daar achter te staan. Dan kan je niet zomaar vragen aan een premier om zich te onthouden. De soeveriniteit van ons land wordt niet aangetast. Dit is geen inhoudelijke discussie meer." 

Het worden geen gemakkelijke dagen, weken en maanden. Al hoopt Beke toch op wat goodwill bij de andere partijen. "Ik hoop dat men ook kijkt naar het belang van het land en van de inwoners. We hebben de voorbije dagen veel politieke spelletjes gezien. Ik denk dat we nu moeten gaan voor oplossingen, tussen partijen in de regering en in de oppositie. Dit is geen moment van triomfalisme, ik betreur wat er gebeurd is. Dit is een moment van verantwoordelijkheid. Ik hoop dat de andere partijen dat de komende maanden ook zullen doen."

bron: deochtend/vrtnws

Herbeluister Wouter Beke in 'De Ochtend'