Bel The Wrecking Crew!

9 mei 2015
De groep met het grootst aantal hits is The Wrecking Crew. De wie? The Wrecking Crew. Niet The Beatles, Elvis Presley, Abba, of Michael Jackson? Nope, The Wrecking Crew.

Nooit van gehoord, zeg je? Wij ook niet. Tot we lazen over de documentaire die te zien is op Docville in Leuven. The Wrecking Crew is een groep studiomuzikanten uit Los Angeles die zowat de halve pop- en rockgeschiedenis bij elkaar hebben gespeeld.

Je dacht dat The Beach Boys zelf drumden en gitaar speelden? Ja, op het podium wel, maar in de studio lieten ze dat over aan muzikanten die hun instrument écht beheersen.

The Byrds? Van hetzelfde. Sonny & Cher, The Monkees, The Mamas & the Papas? Ze belden The Wrecking Crew. Al die hits van Phil Spector, vader en dochter Sinatra, Simon & Garfunkel… het is telkens The Wrecking Crew die je hoort. Anoniem. Hun namen staan zelden op de hoes vermeld.

Toen we aan Patrick Riguelle vroegen of hij de Wrecking Crew kende, begonnen zijn ogen te blinken en sloeg zijn stem even over: "Natuurlijk ken ik die, het zijn mijn helden. Wanneer mag ik er over komen vertellen in Interne Keuken? Deze zaterdag, past jullie dat?"

Het past, Patrick.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...