'Culture Club' zakt af naar de expo 'POP ART van Warhol tot Panamarenko' in het S.M.A.K. in Gent

26 november 2021
Popart kende haar opkomst midden de jaren vijftig en beleefde haar hoogtijdagen in de jaren zestig van de 20ste eeuw. S.M.A.K. brengt dit najaar deze kunststroming die actueler is dan ooit in beeld, met werken uit de privécollectie van Matthys-Colle en de museumcollectie van het S.M.A.K. Annelies Moons en 'Culture Club' strijken er neer op vrijdag 26 november voor een live-uitzending.

Popart is actueler dan ooit, denk maar aan de impact van de (massa)media, de con­sumptiemaatschappij en de overvloed aan bewerkte beelden. Meer dan 45 topwerken van Amerikaanse en Europese kunstenaars leiden je door de sleutelperiode van de naoorlogse kunstgeschiedenis.

In de tentoonstelling 'POP ART van Warhol tot Panamarenko' komen meer dan 45 topwerken samen uit de privécollectie Matthys-Colle, die S.M.A.K. sinds kort in langdurige bruikleen kreeg, en de museumcollectie van S.M.A.K.

Met werk van onder meer Evelyne Axell, Christo, Tetsumi Kudo, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Daniel Spoerri, Andy Warhol, Tom Wesselmann, Panamarenko, Martial Raysse, Gerhard Richter en Robert Rauschenberg.

Meer info over de expo vind je op smak.be

'Culture Club' strijkt op vrijdag 26 november neer in het S.M.A.K. in Gent voor een live-uitzending. Wegens coronamaatregelen helaas zonder publiek. Maar luisteren kan natuurlijk wel! (Luister live op vrijdag tussen 18 en 20 uur op Radio1. Of beluister de uitzending later via onze app.)