Beleef 'Culture Club' live vanop Film Fest Gent

12 oktober 2021
Elk jaar in oktober programmeert Film Fest Gent meer dan 100 langspeelfilms en kortfilms in avant-première, van pure cinefiele parels tot de bredere publieksfilm. Tijdens het festival vallen er ook heel wat belangrijke prijzen te winnen. 'Culture Club' strijkt er neer op vrijdag 15 oktober. Kom gerust langs tussen 18 en 20 uur!

Het Film Fest Gent heeft weer heel wat moois in petto. Van 12 tot 23 oktober kan je er genieten van talent van eigen bodem en filmparels uit het buitenland.

Op vrijdag 15 oktober strijkt Bent Van Looy met 'Culture Club' neer op het Film Fest Gent. Zin om deze live-uitzending mee te pikken? Loop dan gerust langs tussen 18 en 20 uur.

Het programma:

Belgische film 'La Civil' opent Film Fest Gent

'La Civil', het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai, is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent! Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder die de strijd aangaat met het drugskartel dat haar dochter ontvoerde, ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en won er zelfs de Prix du Courage. Dit urgent, gefictionaliseerd portret van een alledaagse realiteit in Mexico geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

Talent van eigen bodem

Talent van eigen bodem wordt vertegenwoordigd door Laura Wandel met 'Un monde', en Vincent Meessen met 'Juste un mouvement'. Een vleugje vaderlandse trots kan ook teruggevonden worden in 'Annette', want Leos Carax' musical werd deels in België opgenomen.

Je mag ook uitkijken naar 'Dealer' van Jeroen Perceval. Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts 'D’Ardennen', twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm 'August', nam acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder meer 'Rundskop', 'De dag', 'Borgman' en 'Tabula rasa') opnieuw plaats achter de camera. Zijn langspeeldebuut 'Dealer' gaat in Europese première op de 48ste editie van Film Fest Gent in aanwezigheid van de cast en crew.

Focus op Griekse cinema

De 48ste editie van Film Fest Gent werpt ook een blik op de Griekse cinema. Op het campagnebeeld prijkt de vermaarde Griekse scenarist Efthymis Filippou, die meermaals samenwerkte met regisseur Yorgos Lanthimos. Na een fysieke, weliswaar ingehouden, editie in coronajaar 2020 gaat het festival in het najaar weer voluit voor de fysieke collectieve filmbeleving, met aandacht voor op dat moment eventueel geldende coronamaatregelen.

World Soundtrack Awards 2021 eren Eleni Karaindrou

De World Soundtrack Awards - de vermaarde prijzen die film- en tv-muziek vieren - gaan dit jaar hun derde decennium in en zullen de Griekse componiste Eleni Karaindrou eren. De componiste, die het meest geroemd is om haar samenwerkingen met regisseur Theo Angelopoulos, ontvangt een Lifetime Achievement Award van de World Soundtrack Academy.

Max Richter is eregast WSA2021

Componist Max Richter zal de eregast zijn van de 21ste World Soundtrack Awards. De man achter de scores van Mary Queen of Scots, HBO's The Leftovers, Waltz with Bashir, BBC's Taboo, de topserie My Brilliant Friend en een resem soloalbums komt naar Gent en zal een speciaal WSA concertprogramma samenstellen met Brussels Philharmonic en Dirk Brossé.

Het uitgebreide programma vind je op filmfestival.be

Lees ook: