"Belfius moet naar de beurs, ook zonder oplossing rond Arco"

5 april 2018
Belfius moet naar de beurs kunnen gaan, ook als er nog geen oplossing is voor het Arco-dossier. Dat zeggen twee parlementsleden van de meerderheid, Luk Van Biesen (Open VLD) en Johan Klaps (N-VA) in "De Ochtend".

De beursgang van Belfius en het Arco-dossier zijn vooral door CD&V aan elkaar gekoppeld. CD&V wil Belfius pas naar de beurs brengen als er oplossing is voor de bijna 800.000 Arco-coöperanten. Het is de voorloper van Belfius, Dexia Bank België, die de coöperatieve aandelen van Arco heeft verkocht.

Maar Johan Klaps (N-VA) en Luk Van Biesen (Open VLD) zijn het daar niet mee eens. "Als je één dossier niet kan oplossen, kan dat geen reden zijn om andere dossiers ook te blokkeren", zegt Klaps. "Er staat in het regeerakkoord dat we de financiële participaties op een verstandige manier te gelde willen maken. Het moment is nu aangebroken om een stukje van Belfius te valoriseren. We moeten dat nu gewoon doen en stoppen met al die spelletjes."

"Het is spijtig dat deze twee dossiers aan elkaar gekoppeld zijn geraakt", zegt Luk Van Biesen (Open VLD). "Wij geloven niet dat er eerst een oplossing moet komen rond Arco vooraleer Belfius naar de beurs kan gaan. Vergeet niet dat het beursklimaat zeer gunstig is."

In de krant De Tijd zegt de topman van Belfius dat het niet meer mogelijk is om voor de zomer naar de beurs te trekken, zoals gepland. Een beursgang in september-oktober is volgens Beflius nog wel haalbaar.

Bron: vrtnws.be en "De Ochtend"