Belgen bouwen grootste verbrandingsoven in China

13 oktober 2016
Het Belgsiche bedrijf Keppel Seghers heeft in China een contract in de wacht gesleept voor de bouw van ' s werelds grootste installatie om afval te verbranden en om te zetten tot elektriciteit. De verbrandingsoven komt nabij de zuidelijke stad Shenzhen, niet ver van Hongkong.
Het contract heeft een waarde van 26,7 miljoen dollar en omvat de levering van technologie en diensten aan de Baoan afvalenergiefabriek in de speciaal economische zone Shenzhen, net over de grens van de autonome regio Hongkong. 
Het gaat om een bestaande installatie die zal worden uitgebreid tot een capaciteit van bijna 9 miljoen kilo afval dat per dag verbrand kan worden. Dat is een verdubbeling van wat die installatie nu kan en die wordt daarmee de grootste afvalenergiecentrale ter wereld.

Keppel Seghers heeft een speciale techniek ontwikkeld om vochtig afval te drogen en zo snel te kunnen verbranden en op die manier elektriciteit op te wekken. Dat kan een oplossing zijn voor de verwerking van enorme hoeveelheden huishoudelijk afval in China. Eenmaal op kruissnelheid zou de technologie van Keppel Seghers in China leiden tot stroom voor 20 miljoen mensen. Dat zou de uitstoot van CO2 met zes miljoen ton per jaar doen dalen.

Keppel Seghers met zetel in Willebroek is een onderdeel van de groep Keppel Infrastructure Holdings uit de Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore.

Bron © deredactie.be

Radio 1 Select