Belgen houden van Adele en Kevin De Bruyne op YouTube

7 december 2016
YouTube heeft de top tien van best bekeken video's in België bekendgemaakt. De "Carpool karaoke" van Adele staat op één, voor de golden buzzer uit "Britain's got talent" en een voetbalactie die de bestbetaalde Belgische voetballer Kevin De Bruyne te kijken zet.
Belg smult van Adele en Kevin De Bruyne op YouTube
De Britse zangeres Adele staat dus op de eerste plaats met haar optreden in de "Carpool karaoke" in "The late late show with James Corden".

De tweede in de lijst met drukst bekeken video's op YouTube is de golden buzzer (dan ga je rechtstreeks door naar de halve finale) voor de dansers van Storm Troopers in de Britse talentenjacht "Britain's got talent".

Brons gaat naar een filmpje met Kevin De Bruyne. De voetballer ondergaat een dribbel met een bal tussen de benen van Ilyas Touba, de Belgische wereldkampioen Panna (een potje voetbal waarbij je één tegen één speelt en de bal door de benen van je tegenstander moet spelen).

K3 staat ook in de top tien, maar niet de K3 van Studio 100. Het is de parodie uit "Tegen de sterren op" die op de zesde plaats staat. Daarnaast staan vijf video's van Franse YouTube-creators in de lijst met best bekeken filmpjes op YouTube.

YouTube is erg populair. Dagelijks bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen in België het platform, wat van YouTube de 4de grootste ‘TV-zender’ in Vlaanderen maakt. In Wallonië prijkt YouTube zelfs op de derde plek. 

(Her)bekijk De top 3