"Als Ann spreekt, luistert iedereen"

27 september 2018
Het zijn historische dagen voor het Belgische basketbal, de Belgian Cats hebben op het WK een stuntzege behaald tegen Spanje en gaan dus naar de kwartfinale tegen Frankrijk. 'Ouderdomsdeken' Ann Wauters speelt daarbij een cruciale rol!

Is Ann Wauters een mentor voor de jongere Cats? Sportjournalist Carl Berteele sprak met haar en Hanne Mestdagh, één van haar pupillen:

"Ik een mentor? Daar heb ik nooit bij stilgestaan, ik zie me eerder als een leidersfiguur" , zegt Ann Wauters, "maar wat ik naturlijk wel doe bij The Belgian Cats is mijn ervaring delen."

Haar jonge Catscollega Hanne Mestdagh ziet in Ann wel degelijk een mentor: “Als Ann iets zegt, luistert iedereen. Want als het van een speelster met zo’n palmares komt, dan moet je het wel geloven. Wanneer het in de match wat minder gaat, dan krijgt ze iedereen op één lijn. Ze kan als geen ander negativiteit ombuigen in iets positiefs.” 

Ann: "Het is niet dat ik voortdurend denk: ik moet de juiste woorden op het juiste moment zeggen, dat verloopt allemaal heel natuurlijk. Ik voel uiteraard wel dat de ploeg naar mij luistert en dat ik in een positie ben waarin ik bepaalde dingen kan zeggen."

Hanne: "Ann is ook oprecht begaan met ons. Bij om het even welk probleem: ik zou niet twijfelen om met haar te gaan praten."

De jonge Ann Wauters heeft zelf ook een mentor gehad. Tijdens haar eerste profjaren bij Valenciennes vond ze die in de kinesiste en physical coach van de ploeg. “Zij was iemand die heel dicht bij de speelsters stond, die ons met beide voeten op de grond hield. Van haar heb ik discipline en werkethiek meegekregen.”

Beluister hier het gesprek:

Lees ook: