"België gaat makkelijk winnen van Engeland"

14 juli 2018
Vanmiddag spelen de Rode Duivels de kleine finale op het WK tegen de Engelsen. Wij vroegen aan dubbelbloed Nigel Williams om vooruit te blikken op de wedstrijd. “Mijn adoptieouders tegen mijn biologische ouders.”

Komiek Nigel Williams twijfelt niet aan de afloop van de wedstrijd tussen België en Engeland. “Volgens mij gaan de Belgen makkelijk winnen tegen de Engelsen. Ik denk iets van een 3 - 0”, aldus de Antwerpse Brit. “Eigenlijk zijn het mijn adoptieouders tegen mijn biologische ouders.” België en Engeland speelden al een keer tegen elkaar dit WK. “Maar die wedstrijd was een echte farse, net geen deurenkomedie. Het Belgische B-elftal was al veel te sterk voor Engelsen. Ik ben er trouwens zeker van dat Martinez de puntjes op de i wil zetten en dat het een makkelijke overwinning wordt.”

Als halve Brit had Nigel Williams gehoopt dat deze wedstrijd de finale zou worden, maar dat is anders uitgedraaid. “Toch zijn de Engelsen al lang blij. Ze hadden nooit verwacht dat ze zo ver zouden komen”, zegt Nigel. “Coach Gareth Southgate is aangesteld omdat niemand anders de job wilde doen. Hij heeft de oude krijgers aan de kant gezet en een ploeg opgebouwd met jonkies. Zij zijn al veel verder gekomen dan iedereen gedacht had.”

Nigel is ook een supporter van Beerschot. “Ik vind supporteren voor het voetbal afzien”, zegt Nigel. “Voor de competitie is dat elke week, maar op een WK is het een maand aan een stuk. Nu begint over een paar weken het reguliere voetbalseizoen al opnieuw. Dat is niet te onderschatten hoor.” Nigel weet nog niet hoe hij de wedstrijd tussen Engeland en België zal volgen. “Ik zit midden in een verhuis, dat zal dus ergens tussen de verhuisdozen worden in mijn nieuwe woonst.”

Radio 1 Select