“België is het enige land in West-Europa dat zijn eigen fileleed subsidieert”

11 juni 2015
“Geen enkel land ter wereld bevoordeelt het bezit van een bedrijfswagen zoveel als België.” zegt Dries Rombouts "En dit terwijl snijden in de sociale zekerheid geen probleem is." (Dries doet deze uitspraken in eigen naam)

De minuut van Dries:

 

 

Wist je dat volgens internationale rapporten België het enige land is in West-Europa dat zijn eigen fileleed subsidieert. Geen enkel land ter wereld bevoordeelt het bezit van een bedrijfswagen zoveel als België. De kosten voor leefbaarheid maar ook voor economie in een extreem filegevoelig land tornen niet op tegen het voordeel van een gesubsidieerde bedrijfswagen. Dat loonvoordeel kan trouwens makkelijk en efficiënter gecompenseerd worden door bijvoorbeeld een fiscaal aantrekkelijk en eenvoudig mobiliteitsbudget, waarbij de werknemer zelf kiest hoe hij naar het werk komt.

De subsidiëreng is een uitgavepost van miljarden, en dat in tijden van besparingen. Mijn vraag aan meneer De Wever: "Waarom wilt u niet raken aan de riante subsidiëring van bedrijfswagens, maar wel aan de sociale zekerheid?".

 

Ben je het eens met Dries Rombouts? Dan kan je zijn voorstel steunen op hallopolitici.be.

 

 

foto © Getty Images