België trakeert zichzelf met winst tegen Zweden op een 1/8e finale tegen Hongarije

23 juni 2016
De Rode Duivels hebben op het nippertje afstand kunnen nemen van Zweden. Dankzij een benauwde zege zijn ze geplaatst voor de achtste finales, waarin ze het zondag mogen opnemen tegen Hongarije.

Zweden - België in een notendop

Sleutelmoment:

 • Vlak voor Nainggolans goal kan Courtois enkel staren naar een botsende kopbal van Granqvist, maar gelukkig staat De Bruyne aan de paal om de bal tijdig weg te koppen.
 • Man van de Match:
 • Andreas Isaksson ziet er log en traag uit, maar met zijn reflexen is helemaal niks mis. Toonde zijn blijvende klasse met enkele lekkere saves, maar was kansloos bij de 0-1.
 • Opvallend:
 • We hebben Zlatan Ibrahimovic voor het laatst aan het werk gezien in het geel-blauw van Zweden. De bij leven al legendarische spits maakte 62 doelpunten in 114 interlands.

  Scherp Zweden legt Duivels aan banden

  De Belgen begonnen ongeveer met de ploeg die het in de wedstrijd tegen Ierland zo goed deed. Enkel Dembélé moest afhaken, want hij was dan toch nog niet helemaal hersteld van een enkelblessure. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Nainggolan.

  De eerste kans in de wedstrijd was voor Zweden, dat meteen zijn intenties liet blijken. De bal viel in de kluts voor de voeten van Berg, zijn uithaal van dichtbij werd onschadelijk gemaakt door een scherpe Courtois.

  De Rode Duivels hadden dan wel overwicht in het spel en balbezit, maar konden geen concrete kansen versieren. De Zweden zakten diep in en vingen met een dubbele muur alles zonder veel problemen op. De beste mogelijkheid viel net voor de rust, een kopbal van Meunier vloog voorlangs.

  Bevrijdende late treffer van Nainggolan

  Na de rust hervielen de Belgen steeds meer in hun oude fouten: te trage opbouw en slordig omspringen met de weinige kansjes. Zo besloot Lukaku een doorbraak met links op Isaksson.

  Even later wipte hij de bal wel over de oude Zweedse doelman, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook de Zweden mochten vloeken, want De Bruyne keerde Granqvists kopslag op de lijn.

  Op het moment dat de spanning veel supporters bijna te veel werd, mocht Nainggolan van ver aanleggen. Zijn schot veranderde lichtjes van richting op een Zweeds lichaamsdeel en krulde rond de vingers van Isaksson in de verste hoek.

  Daar had Zweden niet van terug. Ibrahimovic trachtte zijn internationale pensioen nog uit te stellen, maar tevergeefs. Met een nederlaag tegen België, dat zondagavond de achtste finales tegen Hongarije speelt, zit de interlandcarrière van de geniale gek erop.