Belgische Britten en Britse Belgen reageren op de Brexit

24 juni 2016
Britse expats en Brits-Belgische koppels reageren ontgoocheld op de Brexit. Sommige overwegen zelfs om hun Brits paspoort in te leveren en Belg te worden.

Mark Smith, de echtgenoot van actrice Ann Tuts, reageert verslagen.

Hij verwijt de Britse kranten dat ze de Engelsen al jarenlang leugens vertellen over Europa en de unie belachelijk maken. De kranten zijn alleen geïnteresseerd in verhalen die Europa in een slecht daglicht plaatsten en zijn bovendien pertinent onwaar. Zo konden de Britten, zogezegd door overdreven Europese regelgeving, hun theezakjes niet recycleren of mochten ze maar een bepaalde smaak chips kopen.

Nu de Brexit een feit is, is het ook bang afwachten of zijn dochter in de UK verder kan studeren. De beurzen die broodnodig zijn om dergelijke studies te kunnen betalen, zijn voorlopig on hold gezet.

Penny Turner is een Britse zangeres die in Brussel woont. Voor vandaag heeft ze haar afspraken afgezegd en vlucht ze in de mystieke muziek van Hildergard van Bingen.

Nadine Van Overbeke trouwt morgen met haar Schotse vriend en hoopt dat de gesprekken over de Brexit het feest niet zullen overschaduwen.

Expat Paul Campling gaat zijn Brits paspoort inleveren en is van plan om Belg te worden.