“Belgodyssee, u had me van het begin tot het einde mee”

30 november 2019
Belgodyssee? Dat zijn zeven duo’s van laatstejaarsstudenten (de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig) die twee weken lang samenwerken aan radioreportages en artikels (voor de geschreven pers en online). Deze week maken we kennis met Rojin Ferho.

Hoe heeft Rojin Ferho het hele Belgodyssee-gebeuren beleefd? Haar verslag:

Nog voor we het berichtje kregen dat wij de gelukkigen waren, viel Aude me meteen op met haar knalrode trui en vuurrode lippenstift. Ik dacht toen: “Wat een druif met pit, zeg!”. Het verbaast me dan ook niet dat ze ons hebben gekoppeld. We vulden elkaar perfect aan in deze wedstrijd.

De reportage voor Grandeur Nature is me het meest bijgebleven. Tijdens de draaidag in het natuurreservaat Het Zwin besefte ik hoe belangrijk het is om te doen wat je graag doet. Plezier en werk bewegen bij mij parallel, maar in Het Zwin ontging het me dat ik aan het werken was. Aude en ik amuseerden ons te pletter met elkaar, maar ook met de ploeg. De cameraman had veel geduld met ons, maar kon het zich niet laten om telkens mee te lachen. Jeremy, u was geweldig.

Het was de eerste keer dat ik een reportage mocht maken met het RTBF-team van Grandeur Nature. Wat een fantastische familie om mee samen te werken. Presentator Adrien Joveneau zei in de zomer tegen La Libre dat hij erg uitkeek naar de herfst om weer te wandelen en te fietsen omdat hij toen chemotherapie onderging. Wel Adrien, het moment was er eindelijk. U hebt er flink van genoten en wij genoten mee met u.

Voor onze radioreportage kwam Aude op het geniale idee om te werken rond ecologische gemeenschappen. In Weegbree kwam ik te weten dat ze innovatieve en duurzame technieken toepassen ten gunste van het klimaat. Mijn Franstalige partner kwam op haar beurt uit bij een ecologische gemeenschap in Namen.

Het weekend ervoor had Aude een groot stuk van Wallonië doorkruist op zoek naar een toffe eco-gemeenschap. Tenslotte liet ze weten: “Ik heb ervoor in mijn busje moeten slapen bij nul graden, maar ik heb een te gekke plek gevonden!”. Ons onderwerp werd meteen goedgekeurd tijdens de briefing. We gingen samen op avontuur en op het einde van de rit hebben we enorm veel opgepikt van elkaar.

Belgodyssee, u had me van het begin tot het einde mee. Ik heb enorm genoten van de kansen die me zijn gegeven en ik heb ze dan ook met beide handen gegrepen. Deze ervaring neem ik mee voor de rest van mijn leven.

Beluister de reportage van Rojin Ferho:

Lees ook: