Belle Perez doorbreekt het taboe: "Ja, ik gebruik botox"

23 februari 2017
Belle Perez ondergaat al zes jaar met de regelmaat van de klok een botoxbehandeling. Dat heeft de zangeres toegegeven in "Van Gils & Gasten". De bekentenis was het begin van een pittig debat met actrice Joke Devynck, presentator Evi Hanssen en dokter Francine Tempels.

Het moet een van de laatste taboes in het universum van de bekende Vlamingen zijn: plastische chirurgie of andere ingrepen om een jeugdig uiterlijk te bewaren of te herstellen. Na lang zoeken vond de redactie van "Van Gils & Gasten" met Belle Perez toch 1 bekende kop bereid om te praten over hoe ze de natuur een kunstmatig handje helpt.

"Zes jaar geleden ben ik met botox begonnen", gaf Perez toe. "Ik heb mezelf toen voor mijn verjaardag een behandeling cadeau gedaan. Hiervoor moest ik wel een drempel overschrijden want ik ben ontzettend bang van naalden."

Ik klop lange dagen en had hierdoor een vermoeide blik gekregen. Ik had ook voortdurend zware oogleden. Ik heb me toen geïnformeerd over wat ik daaraan kon doen en botox bleek het antwoord.

Zwangerschap

Normaal ondergaat Perez twee keer per jaar een botoxbehandeling, maar nu is het al anderhalf jaar geleden. "Ik was zwanger en ik weet niet of zo'n behandeling schadelijk is voor de foetus. Sowieso wil ik geen karikatuur van mezelf zijn. Ik vind het heel belangrijk dat het op een natuurlijke manier overkomt. Ik doe het om een frisse look te hebben. Voor mij is dat voldoende."

Naast Perez zaten ook actrice Joke Devynck en presentator Evi Hanssen bij Van Gils aan tafel, net als dokter Francine Tempels die botoxbehandelingen uitvoert. De bekentenis van de zangeres was het startschot voor een pittig debat tussen de vier vrouwen over de voor- en nadelen van plastische chirurgie.