Belpop Maandag: Radio 1 steekt de Belgische muziek een hart onder de riem

30 maart 2020
© VRT
Onder de hashtag #playlocal is een actie gestart om muzikanten van hier in coronatijden te steunen. Ook de VRT doet mee. Deze week zal elke radiozender een dag lang alleen lokale muziek draaien. Radio 1 neemt maandag voor zijn rekening.

'Steun Vlaamse artiesten en speel hun muziek'. Die oproep van de muzieksector viel bij de VRT niet in dovemansoren. Integendeel, nadat ze de vorige weken hun aanbod al opdreven, bedachten de VRT-radionetten Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara en ook tv-zender Eén nieuwe programma's en initiatieven om muziek van Vlaamse artiesten extra veel airplay te geven. "De VRT wil zo dé motor zijn voor de Vlaamse muzieksector."

Op maandag 30 maart staat Radio 1 helemaal in het teken van Belgische muziek met 'Belpop Maandag'. Op zaterdagen loopt de 'Belpop'-uitzending van 13 uur tot 15 uur traditiegetrouw gewoon door.

Met 'Belpop Late Night' (van 23 tot 24 uur) sluiten we elke avond vanaf nu ook af met muziek van bij ons.

Eerder hoorde je ook al lokale artiesten - Frank Vander linden, Tom Helsen, Joost Zweegers, Bent Van Looy en Stijn- aan het werk in 'We Zullen Doorgaan'. Ze brachten elk een cover van 'We zullen doorgaan' van Ramses Shaffy. Die rubriek blijft doorlopen: deze week met vrouwelijke artiesten.

Lees ook: