Jean Kluger werd 85: herbeleef de Belpop-special

2 april 2022
© VRT
Donderdag 31 maart blies Jean Kluger 85 kaarsjes uit. De componist schreef heel wat Belpopgeschiedenis bij elkaar doorheen de jaren. Daarom kreeg hij een radiospecial als verjaardagscadeau.

Grote verhalen en livemuziek stonden centraal in de Belpop-special. Niemand minder dan Daan, Lucas Van den Eynde, Noémie Wolfs, Jasper Steverlinck en Yong Yello brachten hun versies van de liedjes van Jean Kluger. Onder meer de hits van Will Tura, Bobbejaan Schoepen en Johan Verminnen maakten het publiek warm.

De begeleidingsband van dienst was The Great Belgian Songbook o.l.v. trompettist Jo Hermans. Will Tura was ook van de partij, en Jean Kluger zelf ook natuurlijk. Verder passeerden verschillende praatgasten de revue o.a. Dan Lacksman, Jean Blaute en Jo "met de Banjo" De Clercq.

Sector Lifetime Achievement Award

Zondag 10 april kreeg Jean Kluger de Sector Lifetime Achievement Award van de MIA's (Music Industry Awards) uitgereikt. Met deze award brengen de VRT en VI.BE - aanspreekpunt van artiest en muzieksector in Vlaanderen en Brussel - met de steun van Proximus hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector.

Bekijk de verschillende nummers hieronder: 

De intergrale Belpop-special hoor je hier: 

Deel 1

Deel 2